Τεύχος 9 - 31 Μαΐου 2016

Επίσκεψη της Νεανικής Κατηχητικής Ομάδας του Λυκείου στο θέατρο Badminton

Πως είναι να "βλέπεις" στο σκοτάδι; Πως νοιώθεις να περπατάς σε μια πόλη που δεν βοηθά σχεδόν καθόλου τους ανθρώπους με προβλήματα στην όραση;
Μια πολύ όμορφη εμπειρία είχαν τα παιδιά του Λυκείου της ενορίας Αγίου Στυλιανού Γκύζη. Τα παιδιά επισκέφθηκαν τον χώρο του Θεάτρου Badminton στις 21 Μαΐου 2016 και συγκεκριμένα συμμετείχαν σ΄ένα πρωτοποριακό δρώμενο (διάλογοι στο σκοτάδι) "Dialogue in the dark" Επίσκεψη σ΄ ένα ολοσκότεινο χώρο όπου ένας πραγματικά τυφλός σε οδηγούσε να περπατήσεις σε μια εικονική ξενάγηση στην Αθήνα μας και μέσω των υπολοίπων αισθήσεων της αφής, της ακοής, της όσφρησης, της αντίληψης γενικά για δύο περίπου ώρες σε έκανε να δεις τον κόσμο με άλλα… μάτια.
Μια γεύση πραγματική, πως είναι να ζείς την ζωή χωρίς μάτια!!!. Όλα τα δεδομένα για μας που βλέπουμε, για κάποιους άλλους συνανθρώπους μας δεν είναι δεδομένα και χρειάζεται αγώνας τεράστιος και προσπάθεια μεγάλη να τα κατακτήσουν. Είναι οι φίλοι μας οι τυφλοί, όλοι εκείνοι που στερήθηκαν το φώς των ματιών τους αλλά μπορεί και να τους ανοίχθηκαν τα μάτια της ψυχής τους….
Τα παιδιά εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την εμπειρία τους αυτή. Όλοι φύγαμε με το συμπέρασμα: "Τελικά πόσο ευγνώμονες, στον Θεό, πρέπει να είμαστε όλοι εμείς, για του σπουδαίο δώρο του Θεού, που είναι τα μάτια μας"!!!! Αλλά και πόσο θα πρέπει να συναισθανόμαστε την θέση των αδελφών μας (των τυφλών) και να διευκολύνουμε την ζωή τους όταν μπορούμε και έχουμε την δυνατότητα!!!


Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας