Τεύχος 17 - 30 Δεκεμβρίου 2016
 

Μια ξεχωριστή και …. πολύχρωμη ημέρα με την e-παρέα!

  

Με κάθε τρόπο και στην συγκεκριμένη περίπτωση με τον πιο πρωτότυπο η Ενορία του Αγίου Στυλιανού Γκύζη, θέλησε για ακόμα μια φορά να δείξει το ξεχωριστό και φιλικό πρόσωπό της, και να κάνει την διαφορά, δίνοντας στους νέους της Ενορίας την δυνατότητα να εκφραστούν να διασκεδάσουν και να αθληθούν μέσα από το...paintball!
Συγκεκριμένα την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 το μεσημέρι, ξεκινήσαμε με πούλμαν όλοι μαζί (παιδιά Λυκείου) με προορισμό κοντινές εγκαταστάσεις paintball όπου προσφέρθηκε η δυνατότητα στους νέους να ζήσουν την συναισθηματική ένταση του συγκεκριμένου πρωτότυπου ομαδικού παιχνιδιού.
Μια ακόμη δράση αθλητικού και κοινωνικού περιεχομένου υπό την φροντίδα και την υποστήριξη του τομέα Νεότητος της Ενορίας μας.
Για όσους δεν γνωρίζουν, το paintball είναι ένα ομαδικό άθλημα, στο οποίο δύο ή περισσότερες ομάδες προσπαθούν να πετύχουν τον στόχο τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εξουδετέρωση των μελών της απέναντι ομάδας, στα οποία εξαπολύουν «σφαίρες» οι οποίες είναι γεμάτες με χρώμα.
Είναι ένας συνδυασμός κρυφτού και κυνηγητού σε πιο εξελιγμένη μορφή.
Όπως φάνηκε πάντως από το αποτέλεσμα οι νέοι της Ενορίας μας είναι αρκετά δραστήριοι και δυναμικοί!

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας
Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη

Δείτε Φωτογραφικό Υλικό

    

Μάθημα ζωής από παιδιά των Νεανικών Κατηχητικών Συντροφιών!

     

    

Την Στέγη Γερόντων της Ενορίας επισκέφτηκαν για άλλη μια φορά παιδιά από τις Ενοριακές Κατηχητικές Συντροφιές του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη και συγκεκριμένα το τμήμα του Λυκείου, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 αμέσως μετά την ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού των Χριστουγέννων.
Ήταν ένα μάθημα ζωής για τα παιδιά δίνοντας χαρά σε 24 γερόντισσες που ζουν σχεδόν οι περισσότεροι μόνοι στον κόσμο.
Τραγούδησαν τα κάλαντα, τους πρόσφεραν δώρα και βέβαια έλαβαν αμέτρητες ευχές!
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας, που προτίμησαν το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων να το περάσουν κοντά στα γεροντάκια της Ενορίας. Τα παιδιά συνόδευσε ο υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος και Κατηχητής των παιδιών πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης. Φεύγοντας από την στέγη ανανεώθηκε το ραντεβού των παιδιών για την πρωινή Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία. 

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας
Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη

Δείτε Φωτογραφικό Υλικό

 

Τα κλασσικά Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια «ζωντάνεψαν» στον
Άγιο Στυλιανό Γκύζη

     

    

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, τα παιδιά των Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών της ενορίας Αγίου Στυλιανού Γκύζη υποδέχτηκαν συγγενείς και φίλους στην εκδήλωσή τους για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.
Συγγραφείς λιγότερο ή περισσότερο γνωστοί, όπως ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο Κάρολος Ντίκενς, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Ρούμπεν Σάιλλενς, και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος ενέπνευσαν το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν τα παιδιά, και βασίστηκε σε διασκευή σκηνών από τις αρχικές ιστορίες, (η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», η «Βασίλισσα του Χιονιού», «Γούτου Γουπατού», «Δώρα στο μικρό Χριστό», «Που πήγαν τα Χριστούγεννα;» και ο «Μπάρμπα – Πανώφ»).
Ο Ιερός Ναός μας πλημμύρισε από παιδικές και νεανικές φωνές που, άλλοτε με αφηγηματικό τρόπο, άλλοτε εμμελώς, μετέφεραν στους προσκεκλημένους το ελπιδοφόρο μήνυμα της Γέννησης του Θείου Βρέφους, μήνυμα που πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια τώρα γεμίζει αισιοδοξία τις καρδιές των ανθρώπων. Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι Ιερείς του Ναού μας, οι συνεργάτες, καθώς επίσης οι Κατηχητές μας, τα Στελέχη του Νεανικού Έργου και οι Γονείς των παιδιών. Στο τέλος της συγκινητικής εκδήλωσης, μοιράστηκαν δώρα στους Ιερείς και στα παιδιά.
Ευχόμαστε σε όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας
Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη

Δείτε Φωτογραφικό Υλικό

      

Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου - Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2016

Βίντεο - Κάντε κλικ εδώ