Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων στη Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Στυλιανού

 

      

Με την συμμετοχή πολλών πιστών αλλά και μαθητών από όλα τα σχολεία της περιοχής μας, πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη λιτανεία της ιεράς εικόνας του Αγίου Στυλιανού. Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, ανήμερα της εορτής του προστάτη Αγίου της Ενορίας μας, πλήθος παιδιών από νωρίς συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό μας όπου με κατάνυξη συμμετείχε στην προετοιμασία της λιτανείας. Με την ιδιαίτερη φροντίδα των Κατηχητών και των Κατηχητριών του Ναού μας σχηματίστηκαν σειρές παιδιών που προπορεύτηκαν της εικόνας. Ακολούθησαν τα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα και η σημαία της Ενοριακής Νεανικής Εστίας με την εικόνα του Αγίου.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που λάμπρυναν με την παρουσία και την συμμετοχή τους τον εορτασμό της μνήμης του προστάτη Αγίου βρεφών και παίδων αλλά και σε όλους τους Κατηχητές και Κατηχήτριες του Ναού μας, τους πολύτιμους δηλαδή συνεργάτες των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας μας. Ο Θεός πρεσβείες του Αγίου μας να φωτίζει και να ενδυναμώνει όλους.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό...

  


 

1ο Μαθητικό Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Σκάκι 2018

 

   

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνεται εφέτος για πρώτη φορά  Χριστουγεννιάτικο Μαθητικό Τουρνουά Σκάκι. Ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1. Χώρος και ημερομηνία αγώνων
Το Τουρνουά θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου(Λαγουμτζή 44 & Ντελακρουά, Νέος Κόσμος) την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018.
2. Δικαίωμα συμμετοχής
Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
3. Δηλώσεις συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο e-mail  antoniosbezas@yahoo.gr  ή  marcello1848@hotmail.com  ή στα τηλέφωνα 6977387010 ή 6978165220  έως και την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής και κατά την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων μισή ώρα πριν από την έναρξή τους, δηλαδή στις 10:30 π.μ.
4. Ώρα προσέλευσης, έναρξη και λήξη αγώνων
Ο πρώτος γύρος των αγώνων θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέλθουν 20 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή στις 10:40π.μ., επιβεβαιώνοντας την συμμετοχή τους. Όσοι προσέλθουν μετά την προκαθορισμένη ώρα, θα αγωνισθούν από τον δεύτερο γύρο. Πέρας αγώνων και απονομή επάθλων περίπου στις 15:30 μ.μ.
5. Σύστημα και κανονισμοί αγώνων
Οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνισθούν σε πέντε γύρους, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών, σύμφωνα με το ελβετικό σύστημα. Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15’ για ολόκληρη την παρτίδα + 10’’ σε κάθε κίνηση. Στους αγώνες θα χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικά χρονόμετρα και θα εφαρμοστούν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού. Η καταγραφή των κινήσεων δεν είναι υποχρεωτική.
6. Κριτήρια Ισοβαθμίας
Η τελική κατάταξη διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας: α) Αποτέλεσμα μεταξύ των ισόβαθμων παικτών (μόνο εφόσον όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους), β) Μπούχολτς, γ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας
7. Κατηγορίες συμμετεχόντων
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις ακόλουθες τέσσερις (4) κατηγορίες:

Μαθητές – Μαθήτριες Α’, Β’, Γ’ Τάξεων Δημοτικού
Μαθητές – Μαθήτριες Δ’, Ε’, Στ’ Τάξεων Δημοτικού
Μαθητές – Μαθήτριες Γυμνασίου
Μαθητές – Μαθήτριες Λυκείου

Μπορεί να υπάρξουν μικρές αλλαγές στις κατηγορίες ανάλογα με τις συμμετοχές.
8. Έπαθλα – βραβεύσεις
Θα απονεμηθούν μετάλλια και δώρα στους τρείς πρώτους νικητές – νικήτριες κάθε κατηγορίας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα.
9. Διαιτησία
Μάρκος Ηλιάδης – Προπονητής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 11:00

Βρείτε το άρθρο και εδώ...

         


    

Δείτε επίσης: 
 

Νηστεία μια ερωτική έκφραση...
                                              
«… Και θα ζήσουν αυτοί καλά…» Συζητώντας με νέα ζευγάρια
    
Μεγαλώνοντας εφήβους… Mια συνάντηση – συζήτηση με γονείς
 

Φιλανθρωπική δράση
 
Επίσκεψη αγάπης στην Παιδιατρική Κλινική ΙΑΣΩ Παίδων

 


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ