Τεύχος 22 - 26 Ιουνίου 2017
 

Με χορό η «αυλαία» των φετινών μαθημάτων Παραδοσιακών Χορών
     

Με πολύ χορό γιορτάστηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη, η λήξη των μαθημάτων εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού τα Μέλη των τμημάτων εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού!

Η γιορτή έγινε με αφορμή την αυλαία των μαθημάτων και οι χορευτές που αρίστευσαν στις φιγούρες εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα από τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Η όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Υπευθύνου Ιερέα Νεότητος του Ναού πρεσβ. Αντωνίου Μπεζαΐτη. Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές του Παιδικού Τμήματος έκαναν την είσοδό τους με χορούς από την Αττική όπως «Γαϊτανάκι», «Τράτα» και άλλα. Ακολούθησε το δεύτερο μέρος – έκπληξη! Μαθητές Λυκείου χόρεψαν τον χαρακτηριστικό λεβέντικο κρητικό χορό «Πεντοζάλη» τον οποίο αφιέρωσαν στον π. Αθανάσιο Γιακουμάκη, εφημέριο και Υπεύθυνο Ιερέα Φιλοπτώχου Ταμείου του Ναού μας.  Στο τρίτο και τελευταίο μέρος την σκυτάλη πήρε το Τμήμα Ενηλίκων με χορούς  Θεσσαλίας. Με χαρακτηριστική άνεση και δεξιότητα αποδόθηκαν χοροί όπως «Συρτός στα τρία» και «Καγκέλι». Από μια τέτοια εκδήλωση όμως δεν θα μπορούσε να λείπει και η συμμετοχή του κόσμου. Αρκετοί από όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα όλων όσων χόρεψαν και συνέχισαν τον χορό με τους δύο τελευταίους, γνωστούς σε όλους μας παραδοσιακούς χορούς που ακολούθησαν. Στο τέλος της όμορφης μέρας ο προϊστάμενος του Ναού π. Χρήστος Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τα Μέλη των Τμημάτων. Δίνοντας ένα μικρό αναμνηστικό ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι.

Κάνοντας τον απολογισμό της πρώτης μας «χορευτικής» χρονιάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα Μέλη των Τμημάτων εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών και τον υπεύθυνο Χοροδιδάσκαλο κ. Στέφανο Μουστάκη. Με την βοήθεια Του Θεού και τις πρεσβείες Του Αγίου ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά και σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να έχετε ένα όμορφο, ξέγνοιαστο και χορευτικό…..

Καλό καλοκαίρι!

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη

Δείτε Φωτογραφικό Υλικό

Δείτε το βίντεο

 


 

Καλοκαιρινή εξόρμηση

     

 

Μοναδικές στιγμές και εμπειρίες έζησαν παιδιά Λυκείου από τις Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη έχοντας την ευκαιρία να επισκεφθούν το νησί του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.
Με καλοκαιρινή διάθεση και πολύ όρεξη ξεκινήσαμε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 νωρίς το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη με πούλμαν για το λιμάνι του Πειραιά. Προορισμός μας το όμορφο νησί της Αίγινας! 24 παιδιά Λυκείου με τον υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος του Ναού π. Αντώνιο Μπεζαΐτη έδωσαν ραντεβού στο καράβι…
Η εκδρομή μας ξεκίνησε με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου όπου οι φιλόξενες μοναχές μας υποδέχτηκαν με πολύ χαρά και αγάπη. Τα παιδιά άκουσαν τον βίο του Αγίου, περιηγήθηκαν στην Ιερά Μονή, ασπάστηκαν τον Τάφο και τα Χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου και στη συνέχεια κατεβήκαμε όλοι μαζί στον μεγαλοπρεπή νέο Ιερό Ναό ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ναούς της Ορθοδοξίας και η οικοδόμησή του αποτελεί έργο βαθιάς πίστης και προσήλωσης.
Φεύγοντας από την Ιερά Μονή κατευθυνθήκαμε προς το χωριό Μαραθώνας, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δροσιστούν στην δεύτερη μεγάλη παραλία του Νησιού και να χαρούν το παιχνίδι μέσα στην Θάλασσα. Εκεί κάναμε και τα πρώτα μας βήματα και στο Ολυμπιακό άθλημα Beach Volley. Το τι καταφέραμε δεν το ξέρουμε, πάντως εμείς το χαρήκαμε πολύ και μας έμεινε αξέχαστο!
Το ότι χαρήκαμε όλοι και περάσαμε πολύ ωραία φαίνεται στις πολλές φωτογραφίες! Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλα αυτά τα υπέροχα παιδιά που αποτελούν την όμορφη συντροφιά μας και μας χάρισαν αυτή την ξεχωριστή μέρα! Ένα μεγάλο επίσης ευχαριστώ αξίζει και στην εταιρία HELLENIC SEAWAYS που στάθηκε στο πλευρό μας με την πολύτιμη προσφορά της. Επίσης αξίζει ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους Γονείς των παιδιών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα χέρια της Εκκλησίας μας. Παιδιά ραντεβού τον Οκτώβρη ! Σας περιμένουμε όλους!
 

Καλό ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όλους !!!
Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας
Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη
 

Δείτε Φωτογραφικό Υλικό

Δείτε το βίντεο

Δείτε επίσης:

Δημιουργικό καλοκαίρι 2017

Μήνυμα του Μακαριωτάτου στην παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Συμφωνική μουσική στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων