Όταν οι Νεανικές Συνάξεις κάνουν τις ομορφότερες εκδρομές!

 

       

Είναι αλήθεια πως τα παιδιά των ημερών μας χαρακτηρίζονται ως δύσκολα, γιατί βαριούνται συνεχώς και έχουν τα κινητά ανά χείρας ασταμάτητα, χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει γύρω τους. Επίσης είναι αλήθεια μεγάλη πως όταν μία εκδρομή τελειώνει και παιδιά όπως τα παραπάνω ομολογούν πως ήταν η καλύτερη «φάση» που τους έτυχε ποτέ, τότε μόνο επιτυχία μπορεί να είχε αυτή η εκδρομή.
Κάτι τέτοιο συνέβη και στις Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις των δυο όμορων Ενοριών του Αγίου Στυλιανού Γκύζη και Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελ. Βενιζέλου στο Πολύγωνο, το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στην τελευταία τους για εφέτος κοινή εξόρμηση στο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρονικού τη Σαλαμίνα. Όλα ξεκίνησαν με τον γρίφο: Ξέρετε παιδιά που βρίσκεται η περιβόητη «Κούλουρη» που καμιά φορά «πηγαίνει η ψυχή μας»; Αυτό ήταν … το ταξίδι μας ξεκίνησε.
Επιβιβαστήκαμε το πρωί στα πούλμαν με προορισμό το Πέραμα από όπου περάσαμε με καραβάκι στη Σαλαμίνα. Λίγα λεπτά αργότερα φτάσαμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης. Μετά την ξενάγηση στο μοναστήρι και το μεσημεριανό μας γεύμα, το παιχνίδι ξεκίνησε. Τα παιδιά χάρηκαν ομαδικό παιχνίδι με εμπόδια στην ύπαιθρο και άλλα παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει οι Κατηχητές των δύο Ενοριών. Γρήγορα εμφανίστηκαν και οι νερόμπομπες δροσίζοντας μας από την ζέστη του μεσημεριού. Λίγο πριν την αναχώρηση από το μοναστήρι τελέσαμε την σύντομη ευχαριστιακή ακολουθία της Αρτοκλασίας και ξεκινήσαμε για κοντινή παραλία του νησιού. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της Σαλαμίνας όπου είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και να προσκυνήσουμε τον τάφο του εθνικού μας ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη. Αργά το απόγευμα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.
Όταν τέτοιες αναμνήσεις γράφονται αλλά κυρίως χαράζονται στην μνήμη των παιδιών, τότε μόνο δοξολογίες μπορούμε να αναπέμψουμε στον Θεό Πατέρα. Γιατί τα παιδιά μας δεν περνάνε μόνο καλά, αλλά διάγουν τον βίο τους με κριτήρια την πνευματική υγεία και την ομορφιά της ψυχής, δηλαδή τον βασικότερο στόχο που υπηρετεί το Κατηχητικό στις ημέρες μας. Η συνεργασία των δύο Ενοριών απέδωσε τους επιθυμητούς καρπούς και αφορμές για περαιτέρω δράσεις. Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την έναρξη της νέας Κατηχητικής Χρονιάς 2018 – 2019.
Οι φωτογραφίες θα σας πείσουν για το πόσο όμορφα περάσαμε !
Καλό καλοκαίρι σε όλους ‼

    


        

Ο τίτλος του πρωταθλητή ξανά στον Άγιο Στυλιανό Γκύζη

    

        

Με τον τίτλο του Πρωταθλητή του 10ου Διενοριακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2017-2018 επέστρεψε για όγδοη συνεχή χρονιά στην Ενορία μας η Ποδοσφαιρική Ομάδα Λυκείου του Αγ. Στυλιανού Γκύζη. Το Διενοριακό Πρωτάθλημα έλαβε μέρος στις νέες Αθλητικές Εγκαταστάσεις της «Σιβιτανιδείου» Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων στην Καλλιθέα και διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Οι πρώτες νίκες ήρθαν για την ομάδα του Λυκείου από την πρώτη αγωνιστική. Έφτασε σχετικά εύκολα στον μεγάλο τελικό όπου την περίμενε κρίσιμος αγώνας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη αναμετρήθηκε με την Ενορία του Ι. Ν.
Αγίου Ελευθερίου Άρεως, σε έναν πολύ δύσκολο και απαιτητικό αγώνα, από την έναρξη μέχρι τη λήξη. Τελικό αποτέλεσμα 4 – 2 υπέρ της Ενορίας του Αγίου  Στυλιανού Γκύζη και έτσι ήρθε άλλο ένα κύπελλο στην Ενορία μας.
Εξίσου σημαντικός ποδοσφαιρικός αγώνας παίχτηκε και στην κατηγορία του Δημοτικού όπου η Ενορία μας κατέκτησε την τρίτη  θέση ύστερα από έναν πολύ όμορφο αγώνα με την Ενορία της Κοιμ. Θεοτόκου Ελ. Βενιζέλου Τουρκοβουνίων, ένας αγώνας που πραγματικά ωφέλησε παιδία και μεγάλους διότι το  «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» έγινε πράξη από τα παιδιά και των δυο Ενοριών μέσα στο γήπεδο. Σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα αλλά η συμμετοχή, η γνωριμία και η χαρά που απέκτησαν τα παιδία μέσα από το Πρωτάθλημα.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στα παιδία της ομάδας ποδοσφαίρου  Γυμνασίου που κατάφεραν να κερδίσουν τις καρδιές  και το θερμό μας χειροκρότημα.
Αλλά οι επιτυχίες της Ενορίας μας, δεν τέλειωσαν μόνο στο ποδόσφαιρο. Στην όμορφη Γιορτή Αθλητισμού που διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, παιδιά από τις Νεανικές Συντροφιές μας, αγωνίστηκαν στο στίβο 100, 150 και 200 μέτρων αντίστοιχα. Επίσης δεν ήταν λίγες οι συμμετοχές αλλά και οι διακρίσεις στα υπόλοιπα αθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ και σκάκι.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να έχουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους επιτυχίες! Συγχαρητήρια και στους Γονείς των παιδιών.
Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την πολύ όμορφη Γιορτή Αθλητισμού που διοργάνωσε. Περάσαμε Υπέροχα !! 
Δείτε Φωτογραφικό Υλικό
    


     

Βράβευση Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού

     

        

Η βράβευση έχει να κάνει με τον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και φέτος ειδικά είχε αντικείμενο διαγωνισμό Αγιογραφίας - ζωγραφικής «Τα Παιδιά και οι Έφηβοι Ζωγραφίζουν Βυζαντινές Εικόνες» και συνδιοργανώθηκε με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος. Το έργο με το οποίο συμμετείχε η Ενορία μας είναι ένα από 25 καλύτερα έργα στα 298 που συμμετείχαν. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή για όλους μας το γεγονός ότι το συλλογικό έργο των παιδιών μας από εδώ και στο εξής θα εκτίθεται στις αίθουσες της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος.
Η Ενοριακή Νεανική Εστία συμμετείχε με ένα ομαδικό έργο (ΕΝΕ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-ΓΚΥΖΗ: Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ) σε μια σύλληψη των παιδιών, όπου συνδυάζεται ο λόφος - σπήλαιο της Γέννησης, με το λόφο της Σταύρωσης, σε μια υπέρβαση του χώρου και του χρόνου, που συμβαίνει στη Βυζαντινή Αγιογραφία.
Τα ονόματα των παιδιών είναι:
ΓΛΥΝΗ ΜΑΡΙΑ του Αλέξανδρου, προσχολική, γεννημένη 5/8/2014, ετών 3
ΓΛΥΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Αλέξανδρου, νήπιο, γεννημένη 8/5/2012, ετών 5
ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου β΄ δημοτικού, γεννημένος 7/12/10, ετών 7
ΓΛΥΝΗ ΕΙΡΗΝΗ του Αλεξάνδρου, β΄ δημοτικού, γεννημένη 26/6/2010, ετών 7
ΓΛΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Αλεξάνδρου, γ΄ δημοτικού, γεννημένη 23/6/2009, ετών 8
ΜΠΕΖΑΪΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ του Αντωνίου, γ΄ δημοτικού, γεννημένος 6/1/2009, ετών 8
ΜΠΕΖΑΪΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Αντωνίου, γ΄ δημοτικού, γεννημένος 6/1/2009, ετών 8
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Παναγιώτη, γ΄ δημοτικού, γεννημένος 26/11/2009, ετών 8
ΣΥΡΙΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Μανώλη, δ΄ δημοτικού, γεννημένος 27/11/2008, ετών 10
ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Γεωργίου, ε΄ δημοτικού, γεννημένος 13/8/2007, ετών 11
ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου, ε΄ δημοτικού, γεννημένος 13/8/2007, ετών 11
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΑΜΑΛΙΑ του Γεωργίου, ε΄ δημοτικού, γεννημένη 8/9/2007, ετών 11
ΑΛΙΦΕΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Παναγιώτη, ε΄ δημοτικού, γεννημένη 12/1/2007, ετών 11
ΝΤΡΕΤΣΑ ΤΖΕΚΟΛΙΝ του Τον, ε΄ δημοτικού, γεννημένος 2/2007, ετών 11
ΠΑΛΑΙΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του Βασιλείου, ε΄ δημοτικού, γεννημένος 7/11/2007, ετών 11
ΧΑΛΚΟΣ ΝΙΚΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ του Γεωργίου, ε΄ δημοτικού, γεννημένος 3/5/2007, ετών 11
ΑΝΘΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Ευαγγέλου, ε΄ δημοτικού, γεννημένος 5/9/2007, ετών 11
ΓΛΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αλέξανδρου, ε΄ δημοτικού, γεννημένος 28/11/2007, ετών 10
ΑΒΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του Άντη, ε΄ δημοτικού, γεννημένος 11/2007, ετών 11
ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Αρμάντι, ε΄ δημοτικού, γεννημένος 21/10/2007, ετών 11
ΜΠΕΖΑΪΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Αντωνίου, στ΄ δημοτικού, γεννημένη 14/11/2006, ετών 12
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Παναγιώτη, στ΄δημ., γεννημένος 30/12/2006, ετών 11
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ του Αντωνίου, στ΄ δημοτικού, γεννημένος 2006, ετών 11
ΤΣΙΚΟΥΚΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ του Νικολάου, στ΄ δημοτικού, γεννημένη 1/2/2006, ετών 12
Νομίζω ότι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας, τους Κατηχητές μας αλλά και στην συντονιστική ομάδα διότι όλο τον χειμώνα κοπίασαν και έδωσαν αρκετό από τον χρόνο τους. Θέλοντας να προβάλουμε την έκφραση και το ταλέντο των παιδιών μας, αποφασίσαμε αντίγραφο από το έργο να τοποθετηθεί στην αίθουσα του Νεανικού μας Κέντρου. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να τιμήσουμε την προσπάθεια των παιδιών και να τους δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο να συμμετέχουν σε μια εξωσχολική δραστηριότητα.
Δείτε Φωτογραφικό Υλικό

    


  

2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο 2018

    

        

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 το 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε το Γυμνάσιο των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου».
Το Συνέδριο διεξήχθη μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Ι.Ε.Π. και ετέθη υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας. Φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, το οποίο ευγενώς παρεχώρησε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιερόθεος.Την επιμέλεια-οργάνωση είχε ο Θεολόγος του Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Θεοφάνης σε συνεργασία με καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. 
Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη εκπροσώπησε το Ίδρυμα Νεότητος & Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Συμμετείχαν τα παιδιά: Κλεοπάτρα Μπουκουβάλα, μαθήτρια Α' Γυμνασίου και Γεώργιος Καλιακάτσος, μαθητής Β' Λυκείου. Τα παιδιά συνόδευαν οι πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης - Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος του Ιερού Ναού και ο Γεώργιος Μπουκουβάλας - Κατηχητής Κατώτερης Κατηχητικής Βαθμίδας Αγοριών του Ιερού Ναού μας. Το θέμα που ανέπτυξαν τα παιδιά μας "Ο Χριστός διωκόμενος" με βάση την εικόνα της Γέννησης.
Συμμετείχαν, είτε με τη φυσική τους παρουσία, είτε με την προετοιμασία εργασιών-εισηγήσεων, περισσότεροι από 350 μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και παιδιά από κατηχητικές συνάξεις διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων. Οι μαθητές-εισηγητές είχαν ετοιμάσει αξιολογότατες εισηγήσεις, που αφορούσαν αγιολογικά και ιστορικά θέματα, καθώς επίσης κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα της καθημερινότητας, στα οποία απέδιδαν τη θεολογική τους διάσταση.
Ο π. Πολύκαρπος Θεοφάνης στη λήξη του Συνεδρίου, αφού εξέφρασε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία του Συνεδρίου, ανανέωσε τη συνάντηση όλων μας στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο, που θα λάβει χώρα το 2019.
Θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνο που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία.
Δείτε Φωτογραφικό Υλικό
Δείτε Video
  

Δείτε Επίσης:

   
Δημιουργικό καλοκαίρι στην αγαπημένη μας πόλη
Αγρυπνία προσευχής για τις εξετάσεις μαθητών και φοιτητών
Ιερά Παράκληση για όσους δίνουν εξετάσεις!
   


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ