Τεύχος 2 - 20 Δεκεμβρίου 2015

Επίσκεψη Αγάπης στα Νοσοκομεία Παίδων

«Αποτελεί υποχρέωσή μας να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους και να προσπαθούμε να καλύπτουμε τις δυσκολίες τους, όταν όμως είμαστε μπροστά στα παιδιά λυγίζουμε», τόνισε την Παρασκευή 18/12/2015, κατά την επίσκεψή του στα Νοσοκομεία Παίδων, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η αγάπη προς το παιδί είναι πάνω από όλα».
Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μοίρασε χιλιάδες δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται, αλλά και στους συνοδούς τους. Ο διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος και οι Ιερείς Νεότητος είχαν συγκεντρώσει από τις ενορίες τους παιχνίδια, γραφική ύλη κ.α. με σκοπό να προσφέρουν χαρά στα παιδιά που τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Σε αυτή την επίσκεψη αγάπης δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι ο Άγιος Στυλιανός είναι ο προστάτης και ο βοηθός των παιδιών. Έτσι λοιπόν με τη χάρη Του Θεού και με την καθοδήγηση του Διευθυντού του Γραφείου Νεότητος μια αντιπροσωπία 6 Νέων παιδιών, Κατηχητών αλλά και Φοιτητών, συναντηθήκαμε στο σημείο που μας υπέδειξαν και αρχίσαμε την δράση μοιράζοντας στα ασθενή παιδιά και στους γονείς δώρα αλλά και πολλά χαμόγελα.
Η εμπειρία που αποκόμισαν τα νέα παιδιά και οι φοιτητές μας από αυτή την επίσκεψη αγάπης, θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην καρδιά τους. Θερμά τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε ο Κύριός μας να τους ευλογεί και να τους αγιάζει. Ενθύμιο από την ημέρα αυτή αποτελεί το μετάλλιο που δόθηκε σε όλους τους εθελοντές που παρευρέθηκαν και βοήθησαν στην διανομή των δώρων.

  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό...

  


   
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών
Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη

Μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου 2015 τα παιδιά των Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη.
Με τη βοήθεια και καθοδήγηση των Κατηχητών τους τα παιδιά παρουσίασαν ποιήματα για την σωστή προετοιμασία των Χριστουγέννων καθώς και διδακτικά θεατρικά σκετς, αναπαριστώντας τα γεγονότα της Γεννήσεως Του Χριστού, τα ήθη τα έθιμα και τα παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, την διδακτική ιστορία μιας οικογένειας που προσπαθεί να πείσει την δασκάλα του μικρού παιδιού για τον πραγματικό Άγιο Βασίλειο της Εκκλησίας μας και όχι του εμπορίου και μια πρωτότυπη συνταγή βασιλόπιτας. Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία των Κατηχητικών Συνάξεων με τα εορταστικά τραγούδια που απέδωσε με άψογο τρόπο.
Ενδιαφέρον όμως είχε και το πρωτότυπο τηλεπαιχνίδι «Βρες το μήνυμα». Τα παιδιά έψαξαν από διάφορες ερωτήσεις και μουσικές νότες να βρουν το μήνυμα που μεταφέρει σε όλους η μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων. Γονείς και Παιδιά χάρηκαν και έπαιξαν.
Στο τέλος της γιορτής τον λόγο έλαβε ο εφημέριος του Ιερού Ναού και Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου πρωτοπ. Αθανάσιος Γιακουμάκης ο οποίος μετέφερε σε όλους μας το μήνυμα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Στην συνέχεια συνεχάρη τα παιδιά και τους Κατηχητές, παροτρύνοντας τους Γονείς να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο Κατηχητικό.
Μετά το κλείσιμο της εορτής προσφέρθηκαν δώρα και κεράσματα σε όλα τα παιδιά.
 

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα. 

  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό...