Τεύχος 5 - 15 Μαρτίου 2016

Επιτέλους ήρθε η Εκδρομή που όλοι περιμέναμε...

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την όρεξη των παιδιών για παιχνίδι, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 οι Νεανικές Συντροφιές του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη πραγματοποίησαν εκδρομή στο Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας. Ξεκινήσαμε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας με πούλμαν και μετά από λίγη ώρα φτάσαμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του πάρκου μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Μετά από την απαραίτητη  ενημέρωση από τους υπευθύνους σχετικά με τους κανονισμούς λειτουργίας των χώρων αλλά και κάθε γηπέδου ξεχωριστά, το παιχνίδι …ξεκίνησε! Αφού οδηγήσαμε συγκρουόμενοι τα αυτοκίνητα της πίστας με τα συγκρουόμενα συνεχίσαμε στα τραμπολίνο, όσο οι μικρότεροι από εμάς χαίρονταν το παιχνίδι στα φουσκωτά. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και στο πινκ πονκ. Το μεσημέρι ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη εκδρομή επιστρέψαμε με τα παιδιά ενθουσιασμένα και χαρούμενα για την ευχάριστη ημέρα που πέρασαν.

Δείτε  το Φωτογραφικό υλικό

  


1ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας

H Ενοριακή Νεανική Εστία του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη διοργανώνει για 1η χρονιά Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Από το Πάθος στην Ανάσταση» , Απεικονίζοντας στιγμές από την Λειτουργική ζωή των ημερών και την συμμετοχή της φύσης στην Ανάσταση.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές: Από  23 Απριλίου  έως  8 Μαΐου 2016

Για πληροφορίες και όρους συμμετοχής πατήστε (εδώ).

    


    Ο πνευματικός αγώνας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής μέσα από την πίστα καρτ

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, η παρέα μας βρέθηκε σε κοντινή πίστα καρτ. Μέλη από την e-παρέα μας μαζί με φίλους από την Ενορία Κοιμ. Θεοτόκου Ελ. Βενιζέλου – Πολυγώνου, πραγματοποίησαν μεσημεριανή βόλτα σε πλήρως εξοπλισμένη και άρτια οργανωμένη, πίστα καρτ της περιοχής Καπανδριτίου. Οι Νέοι μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ταχύτητα μέσα από αυτό το έξυπνο, δημοφιλές και σύγχρονο άθλημα. Μια μοναδική διασκέδαση, εύκολη και ασφαλής, που βοηθά να βάζεις όρια, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί την σκέψη.
Αφού δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες από τους υπευθύνους των εγκαταστάσεων και μοιράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, τα παιδιά πήραν θέσεις στα αυτοκίνητα, φόρεσαν ζώνες και το παιχνίδι ξεκίνησε! Οι κανόνες τηρήθηκαν, η αδρεναλίνη ανέβηκε στα ύψη και όλοι χάρηκαν την οδήγηση στην διαδρομή της πίστας. Με την τελευταία καρό σημαία επιβραδύναμε παραδίδοντας τα αυτοκίνητα στο προσωπικό της πίστας. Θερμές ευχαριστίες στους υπευθύνους της πίστας που με χαρά μας υποδέχθηκαν και με όμορφο τρόπο εξήγησαν στα παιδιά μας τους κανόνες.
Ο αγώνας στην πίστα καρτ που επισκεφθήκαμε, αποτέλεσε ευκαιρία να κουβεντιάσουν τα παιδιά με τον Υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη, πρεσβ. Αντώνιο Μπεζαΐτη. Στο χώρο αναμονής και μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με την Μεγάλη Τεσσαρακοστή που αρχίζει από την Καθαρά Δευτέρα. Συγκεκριμένα ο π. Αντώνιος εξήγησε ότι ο πνευματικός αγώνας μοιάζει με ανηφορικό δρόμο τον οποίο ανεβαίνουμε όλοι κουβαλώντας τον προσωπικό μας σταυρό. Η Εκκλησία μας ενισχύει σ’ αυτόν τον ανηφορικό δρόμο χαρίζοντάς μας την δυνατότητα να βαδίζουμε έχοντας συνοδοιπόρο μας Τον Χριστό ο οποίος κάθε φορά που πέφτουμε και πληγωνόμαστε μας πιάνει από το χέρι και μας δίνει ουράνια χάρη και δύναμη.
Ήταν αναμφίβολα άλλο ένα αξέχαστο και όμορφο μεσημέρι της ομάδας των Νέων μας που αποτελούν την e-παρέα και το Στέκι Εφήβων της Ενορίας μας. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η φιλία είναι αρετή ή προϋποθέτει την αρετή, και επιπλέον είναι εντελώς απαραίτητη για τη ζωή.


Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού.

Δείτε  το Φωτογραφικό υλικό

     


   

Δείτε επίσης: Κατασκηνώσεις Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών