Τεύχος 25 - 14 Οκτωβρίου 2017
 

Ξεκίνησαν τα μαθήματα Παραδοσιακών Χορών

      

  

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 ξεκίνησαν τα μαθήματα εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών στην Ενορία μας. Τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών της Ενορίας Αγίου Στυλιανού Γκύζη, συμβάλλουν στην προβολή και διάσωση της μουσικής και χορευτικής μας παράδοσης. Λειτουργούν Τμήματα παιδικά και ενηλίκων. Φιλοδοξία είναι και οι δυο γενιές να χορεύουν ελληνικά, να δημιουργούν πολιτισμό και να τον μεταδίδουν. Τα χορευτικά τμήματα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ενορίας. Διδάσκονται χοροί του ελληνισμού από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, το Αιγαίο, το Ιόνιο, την Κρήτη, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κύπρο. Οι πρόβες των χορευτικών ομάδων, μικρών και μεγάλων, πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή απόγευμα, στην αίθουσα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας πλησίον του Ιερού Ναού.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι:
1ο Παιδικό Τμήμα 18:30 – 19:15 (Α΄ Β΄ Γ΄ Δημοτικού)
2ο Παιδικό Τμήμα 19:15 – 20:00 (Δ΄ Ε΄ Στ΄ & Γυμνάσιο)
3ο Τμήμα Λυκείου – Νέων & Ενηλίκων 20:00 – 21:00

        
Διδάσκει ο Χοροδιδάσκαλος κος Στέφανος Μουστάκης, δάσκαλος χορού στο Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα – Κέντρο Παραδοσιακών Χορών Πέτρου Ζήση στο Χαλάνδρι Αττικής http://www.idrimapzisi.gr
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6948176608, 6977387010, 6973519591.
Η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή για μικρούς και μεγάλους.

                 

Δείτε video από εκδήλωση ΕΔΩ

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας
Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη
 


    

Έναρξη Νεανικών Κατηχητικών Συντροφιών

        

 

    

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά και με τη λαχτάρα και τον ενθουσιασμό όλων των παιδιών μας, ξεκίνησαν και για την φετινή χρονιά, οι Παιδικές Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές της Ενορίας Αγίου Στυλιανού Γκύζη. Έτσι, το πρωί του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου 2017, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτοπ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος και ο Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης, τέλεσαν τον καθιερωμένο Αγιασμό επί τη ενάρξει των Συναντήσεων ευχόμενοι τόσο στους Κατηχητές όσο και στα παιδιά υγεία και καλή δύναμη στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους όπως επίσης και μια καλή και ευλογημένη Κατηχητική Χρονιά.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το πέρας του Αγιασμού οι Κατηχήτριες και οι Κατηχητές των παιδιών είχαν ετοιμάσει στο προαύλιο του Ναού το γνωστό σε όλους μας ομαδικό παιχνίδι «κρυμμένου θησαυρού» το οποίο με αμείωτο ενδιαφέρον τα παιδιά έπαιξαν με συνεργασία φτάνοντας στον τελευταίο σταθμό του παιχνιδιού έχοντας βρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να φτιάξουν μια εικόνα με πάζλ. Καθώς τα παιδιά έπαιζαν στο προαύλιο, ο υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους Γονείς των παιδιών μέσα στον Ναό επισημαίνοντάς τους το πόσο σημαντικός είναι πλέον στης δύσκολες ημέρες που διανύουμε ο ρόλος και ο σκοπός των Κατηχητικών Σχολειών όπως και τα οφέλη που αντλούμε από τις Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές. Μετά το πέρας του παιχνιδιού το ενδιαφέρον στράφηκε στο πλούσιο κέρασμα που ακολούθησε. Το παγωτό, τα γλυκίσματα, οι σοκολάτες και οι πορτοκαλάδες δόθηκαν άφθονα σε όλα τα παιδιά ανανεώνοντας το εβδομαδιαίο ραντεβού του Σαββάτου.
Οι Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές στην Ενορία μας θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο σύμφωνα με το πρόγραμμα με εξαίρεση την Συνάντηση των παιδιών του Λυκείου που Θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή απόγευμα. Εκτός από τις Κατηχητικές Συναντήσεις θα λαμβάνουν δράσεις, παιχνίδια, εκδρομές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Ευχόμαστε σε όλους καλή Κατηχητική Χρονιά!
Η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή για μικρούς και μεγάλους!

 
Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας
Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη

Δείτε Φωτογραφικό Υλικό

     


      

Αγρυπνία για τους Νέους στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης

   

     

Για πρώτη φορά θα τελέσουμε Ιερά Αγρυπνία στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων, στον ιερό χώρο που γεννήθηκε και μεγάλωσε η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία (Αδριανού 96, Πλάκα).
Το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου (προς Σάββατο 28 Οκτωβρίου), εορτή της Αγίας Σκέπης της Παναγίας μας, προς την οποία πάντοτε προστρέχουμε, στις 8.30 το βράδυ (μέχρι περίπου τη 1.00 το πρωί), την οποία θα τελέσει ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής μας π. Συμεών Βολιώτης μαζί με άλλους Κληρικούς.
 
Καλούμε τα παιδιά του Λυκείου, τους Φοιτητές και Σπουδαστές, τους Νέους εργαζόμενους και Επιστήμονες να συμμετάσχουν και να συλλειτουργήσουμε μαζί με τους Ιερείς Νεότητος, τους κατηχητές και τις κατηχήτριες, τα Στελέχη Νεότητος και όλους όσους αγαπούν και στηρίζουν την ποιμαντική της Νεότητος.
Σάς περιμένουμε!

 
«Η νύχτα πάλι, πόσες αφορμές για προσευχή μπορεί να ΅ας δώσει… Υψώνεις το βλέ΅΅α στον ουρανό και γοητεύεσαι από το κάλλος της αστρικής πλη΅΅υρίδας που ατενίζεις· πες ένα λόγο δοξολογίας στον Κύριο των όλων, στον άριστο τεχνίτη όλης αυτής της σοφίας που αποκαλύπτεται στη δημιουργία. Κοιτάζεις ένα γύρω και βλέπεις να ησυχάζουν όλα τα όντα· δόξασε Αυτόν που με τον ύπνο ΅άς αναπαύει από τους κόπους της ημέρας, και με νέες δυνάμεις μετά ΅άς επαναφέρει στις υποχρεώσεις της επομένης.
Ακόμα, μη θεωρήσεις ότι ολόκληρη η νύχτα έγινε αποκλειστικά για τον ύπνο. Μην το δεχτείς αυτό και αχρηστέψεις το μισό χρόνο της ζωής σου παραδίνοντάς τον σ’ αυτή την ιδιότυπη αναισθησία, μοίρασε τη νύχτα σου ανάμεσα σε ύπνο και προσευχή».
Μέγας Βασίλειος
(στη γιορτή της Μάρτυρος Ιουλίττας για τη σύσταση του Απ. Παύλου «ἀδιαλείπτως προσεύχεσθε»).

 

http://www.eneagstylianougkyzi.gr/index.php/anakinosis/4134-agrypnia-gia-tous-neous-sto-arxontiko-tis-agias-filotheis

 

Δείτε επίσης
 
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Η ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ «Τα Παιδιά και οι Έφηβοι Ζωγραφίζουν Βυζαντινές Εικόνες»