Τεύχος 14 - 06 Νοεμβρίου 2016

Έναρξη τμημάτων Παραδοσιακών Χορών στην Ενορία μας

Οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις αποτελούν μια πνευματική κίνηση της Ενορίας μας, που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια και  έχουν στόχο την μελέτη του λόγου Του Θεού και τον από κοινού προβληματισμό των νέων ανθρώπων σύμφωνα με την ορθόδοξη διδασκαλία. Όλα αυτά τα χρόνια μαθαίνουμε και συμμετέχουμε ενεργά  σε θέματα που αφορούν τη χριστιανική αγωγή σε κάθε δραστηριότητα της Ενορίας μας.

….Και να που αποφασίσαμε να κάνουμε και αυτό. Με μεγάλη χαρά   δημιουργήσαμε Παραδοσιακά Χορευτικά Τμήματα. Η απόφαση πάρθηκε λίγο πριν το καλοκαίρι σε πείσμα των καιρών και των ημερών που διανύουμε. Έτσι τα μαθήματα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Νεανικής Εστίας του Ναού μας. Καθώς επίσης και τις πρώτες μας πρόβες ώστε να μπορέσουμε να χορέψουμε πρώτα ο Θεός και στην ετήσια εκδήλωση παραδοσιακών χορών που διοργανώνει κάθε χρόνο τον μήνα Μάιο το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το παιδικό μας τμήμα ξεκίνησε με παιχνίδι γνωριμίας και ακολούθησαν χοροί από τη Νησιωτική Ελλάδα σε μορφή παιχνιδιού. Αξέχαστος όμως θα  μείνει στους μικρούς μας χορευτές ο πρώτος τους χορός με την «σκούπα». Ακολούθησε το τμήμα ενηλίκων όπου παρουσιάστηκαν ενδεικτικά χοροί από διάφορες γωνιές της Πατρίδας μας.

Καλούμε λοιπόν νέους, νέες, παιδιά, ενήλικες αλλά και άτομα που επιθυμούν να γίνουν μέλη των χορευτικών τμημάτων, να μας ακολουθήσουν στο όμορφο χορευτικό ταξίδι της Ενορίας μας υπό την Σκέπη Του Θεού. Χοροδιδάσκαλος των τμημάτων μας είναι ο κ. Στέφανος Μουστάκης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2106464274, 6977387010,6973519591.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού.
Δείτε Φωτογραφικό υλικό
 

Εορτή 28ης Οκτωβρίου από Παιδιά και τους Νέους των
Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών

Τα παιδιά των Κατηχητικών Ενοριακών Συντροφιών Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη, υποδέχτηκαν με χαρά συγγενείς και φίλους στην εκδήλωσή για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του πολέμου του 1940. Στην γιορτή μας, την οποία φιλοξένησε ο χώρος του Ιερού Ναού μας το πρωί της Κυριακής 29 Οκτωβρίου 2016, δυο παιδιά μας μεταμορφώθηκαν σε ηλικιωμένο ζευγάρι που έζησε στην παιδική του ηλικία τον πόλεμο και αφηγείται στα δύο εγγόνια του προσωπικά βιώματα από την δύσκολη εκείνη ιστορική περίοδο.

Μέσα από τις αναμνήσεις του ζευγαριού, οι οποίες ήταν δραματοποιημένες από παιδιά των Κατηχητικών μας και παρουσιάστηκαν υπό την μορφή ασπρόμαυρης ταινίας μικρού μήκους, οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο, ζώντας μέσα από την ματιά του παππού και της γιαγιάς γεγονότα του πολέμου που παραγκωνίζονται συνήθως από τα επίσημα ιστορικά βιβλία, καθώς άπτονται της καθημερινότητας απλών ανθρώπων, όπως η συμβολή του άμαχου πληθυσμού στον αγώνα για την ελευθερία.

Στην γιορτή μας, μίλησε και ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Γιακουμάκης, ο οποίος συγκίνησε με τα λόγια του, αφού μοιράστηκε μαζί μας προσωπικές του αναμνήσεις από τον πόλεμο, όταν ήταν ακόμα παιδί. Ο εορτασμός έλαβε τέλος με τον Εθνικό Ύμνο, τον οποίο ψάλλαμε όλοι μαζί.

 

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού.
Δείτε Φωτογραφικό υλικό
 

Εορτασμός Αγίου Στυλιανού 2016

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ (LIVE)

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ

ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΓΚΥΖΗ

25 & 26 Νοεμβρίου 2016

 

Κάντε κλικ εδώ

   

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Πανηγύρεως

 

  • Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ώρα 18:30 μ.μ  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, Αρτοκλασία, Θείο Κήρυγμα.

  • Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ώρα  7:00 π.μ  Έναρξη Όρθρου

  »    9:00 π.μ Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

  »  17:00 μ.μ Λιτάνευση Ιεράς Εικόνος

  »  18:00 μ.μ  Μεθέορτος Εσπερινός μετά Παρακλήσεως και Χαιρετισμών στον Άγιο Στυλιανό.