Χορευτικό οδοιπορικό από τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών της Ενορίας μας

 

   

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018.  Άλλο ένα αντάμωμα τόπων, χορών, μουσικής και παράδοσης ολοκληρώθηκε και φέτος. Ελπίζουμε πως όλοι απόλαυσαν το θέαμα!

Τα Μέλη των τριών τμημάτων εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Στέφανου Μουστάκη παρουσίασαν άρτια, χορούς απο τη Θεσσαλία, Θράκη και Κρήτη με μεγάλη επιτυχία.

Η γιορτή ξεκίνησε με το Παιδικό Τμήμα και τους μικρούς μαθητές να παρουσιάζουν άψογα χορούς Θεσσαλίας. Στην συνέχεια το Τμήμα Νέων παρουσίασε χορούς από την όμορφη Κρήτη. «Αγκαλιαστός», «Λαζώτης», «Τριζάλης» και «Χανιώτικος» ήταν ενδεικτικά ορισμένοι από τους χορούς.

Ακολούθησε αναφορά του Υπευθύνου Ιερέα Νεότητος πρεσβ. Αντωνίου Μπεζαΐτη στις επιτυχίες των παιδιών των Ενοριακών Κατηχητικών Συντροφιών του Ναού στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που με επιτυχία διοργανώθηκαν από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κατά την διάρκεια της κατηχητικής χρονιάς 2017-2018. Επίσης ο π. Αντώνιος προέτρεψε τους Γονείς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια της Ενορίας ενθαρύνοντας τα παιδιά τους να συμμετέχουν στα Τμήματα εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών τονίζοντας ότι η Ενορία και γενικά η Εκκλησία έχει καθήκον να δίνει στα παιδιά της Χριστό και Πατρίδα. Την σκυτάλη πήραν τα Μέλη του Τμήματος Ενηλίκων αποσπώντας πολλά χειροκροτήματα και παρουσιάζοντάς μας χορούς Θράκης.

Στο τέλος της γιορτής δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους χορευτές καθώς και υπήρχε κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους. “Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορευτές, τα παιδιά, τους νέους και τους Γονείς τους, τους Κατηχητές – Συνεργάτες του Τομέα Νεότητος αλλά και τους Ενορίτες που παρακολούθησαν την γιορτή και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο!

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους Καλό ….χορευτικό Καλοκαίρι !

Δείτε Φωτογραφικό Υλικό ΕΔΩ

 


 

Η Ενορία μας προσευχήθηκε για τα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις

 

   

Το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018 τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη, Ιερά Παράκληση υπέρ υγείας και επιτυχίας των μαθητών που δίνουν Πανελλήνιες αλλά και προαγωγικές ενδοσχολικές εξετάσεις.

Όπως κάθε χρόνο, αρκετοί μαθητές συμμετείχαν στην Ιερά Παράκληση, ενώ και αρκετοί γονείς προσήλθαν και προσευχήθηκαν για την καλή επιτυχία των παιδιών τους.

Ο υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης ανέγνωσε την σχετική ευχή στους μαθητές και πριν το τέλος της Παράκλησης διάβασε στα παιδιά το Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου Β’ προς τους διαγωνιζόμενους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στον σύντομο χαιρετισμό προς τους Μαθητές ο π. Αντώνιος τόνισε ότι θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και πίστη στην Πρόνοια Του Θεού για την πορεία των εξετάσεων. Επισήμανε επίσης ότι στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε μονόδρομοι.

Μετά το τέλος της Ιεράς Παράκλησης δόθηκε σε όλους τους Μαθητές αναμνηστικό με την εικόνα Του Κυρίου μας καθώς επίσης και πλούσιο κέρασμα.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη

      


    

Μία επιστολή από τον Διευθυντή του Σχολείου στους γονείς των μαθητών,
με την ευκαιρία των εξετάσεων

   

          

Αγαπητοί γονείς, Οι εξετάσεις των παιδιών σας θα ξεκινήσουν σύντομα. Ξέρω, ότι είστε όλοι τρομερά αγχωμένοι, προκειμένου το παιδί σας να τα πάει καλά σε αυτές. Σας παρακαλώ, όμως, θυμηθείτε, ότι ανάμεσα στους μαθητές που θα κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον την ημέρα των εξετάσεων, υπάρχει ένας καλλιτέχνης, ο οποίος δεν χρειάζεται να ξέρει άριστα Μαθηματικά… 

Υπάρχει ένας επιχειρηματίας, ο οποίος δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για την Λογοτεχνία… Υπάρχει ένας μουσικός, του οποίου οι βαθμοί στη Χημεία δεν θα έχουν ποτέ καμία σημασία… Υπάρχει ένας αθλητής, του οποίου η καλή σωματική κατάσταση είναι πιο σημαντική από τις γνώσεις του στη Φυσική…
Αν το παιδί σας φέρει υψηλούς βαθμούς στις εξετάσεις, αυτό θα είναι σπουδαίο! Αν δεν τα καταφέρει, όμως… σας παρακαλώ, μην του στερήσετε την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά του. Πείτε του, ότι ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, είναι απλά μία εξέταση!

Τα παιδιά σας είναι φτιαγμένα για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή τους, από ένα διαγώνισμα.

Πείτε του, πως ό,τι βαθμό κι αν φέρει, εσείς θα το αγαπάτε και δεν θα το κρίνετε.

Σας παρακαλώ, κάντε το αυτό και, αφού το κάνετε, παρακολουθήστε πώς το παιδί σας θα κατακτήσει τον κόσμο. Ένα διαγώνισμα ή ένας χαμηλός βαθμός δεν μπορούν να στερήσουν από το παιδί σας τα όνειρα και τα ταλέντα του.

Και, σας παρακαλώ, μην πιστέψετε ποτέ, ότι οι γιατροί και οι μηχανικοί είναι οι μόνοι ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Ο Διευθυντής του Σχολείου

    

Δείτε επίσης: 

Στην τρίτη εβδομάδα το "Δημιουργικό καλοκαίρι 2018"

          


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ