Τεύχος 13 - 03 Οκτωβρίου 2016

Προετοιμάζοντας τη Νέα Κατηχητική Χρονιά….

Πριν την έναρξη της νέας Κατηχητικής Χρονιάς 2016-2017 και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και έμπρακτης αγάπης προς το πρόσωπο των Κατηχητών και Κατηχητριών του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη και της διακονίας τους, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στις Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής τη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016. Στην εκδρομή συμμετείχαν επίσης οι οικογένειες των Κατηχητών και αγόρια Λυκείου.
Φτάνοντας ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία που τελέστηκε από τον υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος της Ενορίας μας, πρεσβ. Αντώνιο Μπεζαΐτη στον Ιερό Ναό της Κατασκήνωσης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της διανομής του αντιδώρου, παρατέθηκε πρωινό για όλους στην τραπεζαρία.
Ξεχωριστή χαρά αποτέλεσε για όλους η παρουσία του Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογενείας Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνου εκπροσώπου του Μακαριωτάτου ο οποίος δεν παρέλειψε να δώσει συμβουλές και νουθεσίες για το έργο της Κατήχησης και να επισημάνει τις νέες σύγχρονες προκλήσεις στις μεταβαλλόμενες συνθήκες τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Έκλεισε με το θέμα της ενότητας το οποίο πρέπει να μας διακρίνει όλους, καλώντας τα νέα παιδιά να βιώσουν στην πορεία της ζωής τους την αλήθεια του Ευαγγελίου του Σωτήρα μας και Λυτρωτή Ιησού Χριστού.
Δεν θα μπορούσε όμως να λείψει η ποδοσφαιρική αναμέτρηση των μεγαλυτέρων παιδιών του Λυκείου που ακολούθησε όπως και η ανάλογη των μικρότερων στα γήπεδα της κατασκήνωσης. Ενδιαφέρον γρήγορα όμως απέκτησε και το παιχνίδι στα τραπέζια του πινγκ-πονκ και airhockey.
Φυσικά λίγοι ήταν εκείνοι που δεν δροσίστηκαν στις πισίνες… Οι βουτιές και το κολύμπι ξεκίνησαν μέχρι την ώρα του μεσημεριανού γεύματος. Αμέσως μετά το παιχνίδι συνεχίστηκε για τα παιδιά ενώ οι Κατηχητές με τον π. Αντώνιο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τον προγραμματισμό της Νέας Κατηχητικής Χρονιάς.
Λίγο πριν τις έξι το απόγευμα και μετά από το απογευματινό μας μπάνιο στην πισίνα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, πολύτιμους Συνεργάτες του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη στον ευαίσθητο Τομέα της Νεότητος και ευχόμαστε μια καρποφόρα Κατηχητική Χρονιά και καλή δύναμη σε όλους!


Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού.
Δείτε Φωτογραφικό υλικό
 

 

Τα Κατηχητικά μας ξεκίνησαν !!

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 έγινε η έναρξη των Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών της Ενορίας Αγίου Στυλιανού Γκύζη. Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό μας και στη συνέχεια ο καθιερωμένος εναρκτήριος Αγιασμός. Ο υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης μαζί με τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες κάλεσαν τα παιδιά και τους νέους με αφίσες και προσωπικές προσκλήσεις, πού μοιράσθηκαν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου – Λυκείου της Ενορίας μας.
Στην πατρική μας πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αρκετά παιδιά, όχι όμως όλα. Η πρόσκλησή μας είναι ανοικτή και περιμένουμε περισσότερα παιδιά και νέους στις Κατηχητικές Νεανικές μας Συνάξεις. Η καμπάνα της Εκκλησίας θα χτυπάει κάθε εβδομάδα, η πόρτα της Ενορίας μας θα είναι πάντοτε ανοικτή και οι Κατηχητές μας θα περιμένουν με χαρά τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.
Πιστεύουμε όμως, ότι χρειάζεται και η καλή παρακίνηση από τους Γονείς, αλλά και τους καλούς Εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν στα Σχολεία της Ενορίας μας. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, στη δύσκολη εποχή που ζούμε, η επαφή των παιδιών τους με την Εκκλησία, μόνο ωφέλεια έχει να τους δώσει! Γι’ αυτό χρειάζεται και η δική τους βοήθεια, ώστε να θυμίζουν στα παιδιά τους πόσο σημαντικό είναι να έρχονται στην Εκκλησία και στις Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές της Ενορίας μας.
Στο σύντομο μήνυμα που απεύθυνε προς τα παιδιά ο πρωτοπ. Αθανάσιος Γιακουμάκης προέτρεψε παιδιά και Γονείς να συνδέσουν την ζωή τους με τον Χριστό μας. Τους υπενθύμισε το χρέος που έχουν ως Γονείς να οδηγήσουν τα παιδιά στον αληθινό δρόμο Του Θεού. Εκεί θα μάθουν την Αλήθεια και θα ζήσουν την αληθινή ζωή στην ζεστή αγκαλιά της Εκκλησίας με οδοδείκτη Τον Χριστό.
Μετά τις εγγραφές τα παιδιά πήραν ένα μικρό ενθύμιο αγάπης για την φετινή χρονιά, ενώ το παιχνίδι των σταθμών και το πλούσιο κέρασμα που προσφέρθηκε σε όλα τα παιδιά έκαναν την έναρξή μας ακόμα καλύτερη.
Ας ευχηθούμε ο Θεός να ευλογεί και να αγιάζει και φέτος την προσπάθειά μας και να δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τις Κατηχητικές Νεανικές Συντροφιές, το Θεό και τον άνθρωπο.
 

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού.
Δείτε Φωτογραφικό υλικό
 

Δείτε επίσης:
Στιγμές χαράς από τις Κατηχητικές Νεανικές Συντροφιές
  Μία άλλη… πρόταση για τα Θρησκευτικά!!:
Τα οφέλη των Κατηχητικών στην οικογένεια