h3

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Άγιο Φως και η Πίστη μας!Ακούγονται πολλά και θα ακούγονται για πάντα... εμένα όμως προσωπικά δε μ' ενδιαφέρει πώς ανάβει το Άγιο Φως. Τι κι αν ανάβει από καντήλι, τι κι αν ανάβει θαυματουργικά. 

Είμαι όμως απόλυτα σίγουρος ότι ο Πατριάρχης όταν βγαίνει από το Ιερό Κουβούκλιο κρατά το Άγιο Φως. 

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι το νερό μετατρέπεται σε αγιασμό με τη χάρη του Θεού και δε χαλάει ποτέ; Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τη δύναμη του Ευχελαίου που μετατρέπει το απλό λαδάκι σε θαυματουργό και θεραπεύει ασθένειες; 

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το Άγιο Μύρο που κυλάει θαυματουργικά από εικόνες, τάφους και λάρνακες αγίων; Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ψωμί και το κρασί γίνονται Χριστός(Σώμα και Αίμα); 

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ένας απλός κληρικός αν διαβάσει στην ενορία του την τελετή του Αγίου Φωτός δε θα μετατραπεί η φλόγα του καντηλιού σε Αγία; Αμφισβητεί μόνο εκείνος που έχει προβλήματα με την πίστη του, διότι όλα προσπαθούμε να τα εξηγήσουμε με τη λογική. Ο Θεός χωρά παντού αλλά όχι στον βιολογικό μας εγκέφαλο, γι' αυτό και μας έδωσε νου μαζί με την ψυχή, για να προχωράμε πέρα από τη λογική...

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 


Όπως είπε στην γαλλική τηλεόραση η Αντωνία Μοροπούλου επικεφαλής καθηγήτρια του ΕΜΠ, «όταν επιχειρήσαμε να εξερευνήσουμε την κοιλότητα της ιερής πέτρας, τα μηχανήματα χάλασαν. Ο Πανάγιος Τάφος είναι ζωντανός. Υπάρχουν φυσικά φαινόμενα που μπορεί να διαταράξουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Θα πρέπει απλά να παραδεχτώ ότι η δύναμη με την οποία πιστεύουμε, ή σκεφτόμαστε είναι μέρος αυτών των φαινομένων».

Μιλώντας στην εφημερίδα Freddo, ο Πέτρος Χολόφτης περιγράφει τον εαυτό του «όχι και τόσο θρήσκο». Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Χολόφτης, ο Τάφος αναβλύζει ευωδία από τα αρώματα «Η μυρωδιά αυτή ήταν το κάτι άλλο. Κάτι μοναδικό που ίσως σας φανεί περίεργο ωστόσο οφείλω να την παραθέσω. Πριν από καιρό στο σημείο του Τάφου στην τοιχοποιία από πίσω μέσα στον τοίχο και σε ύψος 2 μέτρα περίπου, βρήκα μια ξύλινη σφήνα περίπου 20 εκατοστά και μόλις την έβγαλα είχε μια πάρα πολύ ωραία μυρωδιά, μύριζε έτσι για τρεις μέρες περίπου. 

Ήταν εκεί μέσα περίπου 200 χρόνια. Κανονικά έπρεπε να βρωμούσε από τη σαπίλα. Και όμως ευωδίαζε», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ανέφερε πως μπροστά στα μάτια του εκτυλίχθηκε ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Όπως λέει, όλα τα σύγχρονα μηχανήματα στο σημείο «μπλόκαραν» φέρνοντας για παράδειγμα μια κοπέλα τοπογράφο που «σκανάριζε» τον τάφο, «όταν ακουμπούσε το λαπ τοπ στην πλάκα το μηχάνημα κόλλαγε, ενώ όταν το έπαιρνε στα χέρια της αυτό λειτουργούσε κανονικά».

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ 
(22/3/2019)


" Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι, δεν ξέρω αν τα είπαν η πως τα είπαν, εγώ εκείνο που ξέρω είναι αυτό που έζησα όσες φορές με αξίωσε ο Θεός να τελέσω την Ακολουθία του Αγίου Φωτός. Εισερχόμουν στον Πανάγιο Τάφο, προσευχόμουν γονατιστός κρατώντας τις δέσμες των λαμπάδων που, όπως και το καντήλι, άναβαν μόνα τους, ποτέ δεν έψαξα το "πως" και το "γιατί", ζούσα το Γεγονός και το θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου με φόβο Θεού και δέος όπως όλοι οι παλιοί και σύγχρονοι γνήσιοι Αγιοταφίτες Πατέρες και κάθε πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός."

π. Γεώργιος Χριστοδούλου

Pin It

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ